ΕΛΛΑΔΑ

Eurostat: Στις τελευταίες θέσεις της διαδικτυακής εκπαίδευσης η Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου Eurostat: Στις τελευταίες θέσεις της διαδικτυακής εκπαίδευσης η Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2024, 23:08
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται τη προτελευταία θέση (13%) στην πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων ή τη χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού, με τελευταία την Ρουμανία (10%). Μάλιστα σε σύγκριση με το 2022 μειώθηκε κατά 12%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η Eurostat, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εκπαίδευσης που γιορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου, το 2023 το 30% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ ηλικίας 16 έως 74 ετών ανέφερε ότι είχε παρακολουθήσει κάποιο διαδικτυακό μάθημα ή είχε χρησιμοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό κατά τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας. Πρόκειται για αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων (π.μ.) σε σύγκριση με το 2022 (28%). 

Μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ, η Ολλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό (54%) των χρηστών του διαδικτύου που έκαναν ένα διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποίησαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό, ακολουθούμενες από τη Φινλανδία (53%), τη Σουηδία (48%), την Ισπανία (47%) και την Εσθονία (45%). 

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων ή η χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού δεν ήταν πολύ συχνή στην Πολωνία (18%), την Κύπρο (16%), τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (και οι δύο 14%) και την Ρουμανία (10%).

Σε γενικές γραμμές, σημειώνει η Eurostat, η συμμετοχή στην ηλεκτρονική εκπαίδευση το 2023 αυξήθηκε σε σύγκριση με το 2022. Το μερίδιο των ατόμων που κάνουν διαδικτυακά μαθήματα ή χρησιμοποιούν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στην Ολλανδία (+12%), στη Σουηδία (+7%) και στη Μάλτα, την Εσθονία και την Κροατία (και οι τρεις +5%). 

Μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (-12%), την Κύπρο (-5%), την Αυστρία και τη Σλοβενία (και οι δύο -2%).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back