Oikonomou pisoi
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Euro 2016 εν μέσω ανασφάλειας και απεργιών

Εικόνα του άρθρου Euro 2016 εν μέσω ανασφάλειας και απεργιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2016, 14:59
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με τη συναυλία του Ντέιβιντ Γκέτα άρχισε το πάρτι για το Euro 2016 στη Γαλλία.

Ωστόσο, φίλαθλοι και επισκέπτες ζουν σε κλίμα ανασφάλειας εξαιτίας των πρόσφατων επιθέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η αυλαία του Euro 2016 ανοίγει σήμερα με τον αγώνα της Γαλλίας κατά της Ρουμανίας στο Σταντ ντε Φρανς σε μία χώρα που συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Οι απεργίες στις μεταφορές και η πρόθεση των πιλότων της Air France να κατέβουν σε απεργία αύριο 11 Ιουνίου ανησηχούν τους διοργανωτές, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια στη χώρα που συγκλονίστηκε προ μηνών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η κυβέρνηση κάλεσε την συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT σε συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η συνδικαλιστική ένωση σήμερα, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενδεχομένως να τείνουν προς ένα συμβιβασμό αναφορικά με τον νέο νόμο που αφορά τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση κάλεσε τα ηγετικά στελέχη του συνδικάτου σε συνάντηση στις 17 Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωση της η ένωση την οποία κοινοποίησε στα μέλη της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back