Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ετοιμότητα για τον κακό καιρό

Εικόνα του άρθρου Ετοιμότητα για τον κακό καιρό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2017, 17:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ετοιμότητα είναι η Περιφέρεια, οι δήμοι και τέλος πάντων, όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με το θέμα της πρόληψης προβλημάτων από τις καιρικές συνθήκες, καθώς, καλά το μαντέψατε, το «αγαπημένο» καθημερινό θέμα είναι και πάλι εδώ: έρχεται κακοκαιρία…

Η Περιφέρεια διένειμε το μεσημέρι της Τετάρτης το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται σε όλη τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια, αλλά και πτώση θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους (όλο το «πακέτο», δηλαδή). Σε ό,τι αφορά την Ήπειρο, το δελτίο αναφέρει ότι εδώ, καθώς και σε Μακεδονία, Θράκη και βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας, από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια, μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής θα πέσουν χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων και Άρτας, καθώς στα ορεινά των νομών χιόνισε ήδη. Για τον καθαρισμό των δρόμων και ιδιαίτερα προς τις περιοχές Φούρκας, Αετομηλίτσας, Πυρσόγιαννης, Πληκατίου, Διστράτου Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου, Λάιστας,  Βωβούσας, Μηλιάς,  Ανηλίου, Μετσόβου,  Συρράκου, και άλλων χωριών των Τζουμέρκων, διατέθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των κατά τόπους δήμων.  Επίσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τον παγετό σε επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και οδικού δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, άρχισε και συνεχίζεται η ρίψη αλατιού.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνιστά προς όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

Και εννοείται, πάνω από όλα ψυχραιμία, η οποία λείπει συνήθως όταν μιλάμε για τον καιρό…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back