Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ετοιμασίες για τον εμβολιασμό

Εικόνα του άρθρου Ετοιμασίες για τον εμβολιασμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2020, 17:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή Γιάννη Νικόπουλο και τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το δήμαρχο Ιωαννίνων.

Ο κ. Καρβέλης δεν ήταν ο μόνος κυβερνητικός παράγοντας που βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήρθε περισσότερο… ινκόγκνιτο για μια ώρα, νωρίς το πρωί.

Σκοπός της παρουσίας και των δύο είναι οι ετοιμασίες για τον εμβολιασμό, που σε μικρή κλίμακα θα ξεκινήσει από τις 29 Δεκεμβρίου, για το υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΓΝΙ Νίκο Κατσακιώρη, το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ανταποκριθεί «σε ποσοστό 65%» στις σχετικές οδηγίες.

Ο κ. Καρβέλης είδε από κοντά την «άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμού». Το ΠΓΝΙ δηλώνει ότι είναι καθόλα έτοιμο, «έχουν ήδη καταρτιστεί οι πίνακες ημερήσιου προγράμματος εμβολιασμού, έχει στελεχωθεί πλήρως το εμβολιαστικό μας κέντρο με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό».

Η 1η δόση αναμένεται να χορηγηθεί μέχρι 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη δόση θα χορηγηθεί σε 21 μέρες από την πρώτη.

«Στόχος όλων μας είναι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, το δυνατόν γρηγορότερα, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τη σκέψη αυτή καλούμε και την υπόλοιπη κοινότητα να πράξει το ίδιο, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό, ώστε χρησιμοποιώντας το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και έχουμε πλέον στα χέρια μας, να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε τον ιό και να περάσουμε το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς κανονικότητας» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών, ο κ. Καρβέλης δεν έδωσε επαρκή απάντηση, σε δημοσιογραφική ερώτηση, λέγοντας απλώς ότι οι γιατροί μετακινήθηκαν για μια εβδομάδα…

Διαβάστε ακόμα: Εμβόλια μέχρι τον Ιούνιο

Ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε και τον κ. Ελισάφ. Ο δήμαρχος επανέλαβε στον διοικητή της ΥΠΕ ότι «θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν και θα το κάνει δημοσίως».

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό, η πρώτη δόση αφορά τους εξής:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης

Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε ότι «ο Δήμος με όλες τις υπηρεσίες του θα συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη του εμβολιασμού» και κάλεσε «να συνεργαστούμε όλοι όπως πράξαμε και το προηγούμενο διάστημα όπου στην περιοχή είχαμε έξαρση της πανδημίας ώστε οι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό που θα δώσει τέλος στην πανδημία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back