ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Οι οριστικοί προεπιλεγέντες για τις τηλεοπτικές άδειες (upd)

Εικόνα του άρθρου ΕΣΡ: Οι οριστικοί προεπιλεγέντες για τις τηλεοπτικές άδειες (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2018, 20:06
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τους οριστικούς προεπιλεγέντες για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, ανακήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με απόφασή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Ειδικότερα με την απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ οριστικοί προεπιλεγέντες είναι:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
  3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Alpha)
  4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ANT1)
  5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε TV)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΣΡ ανακηρύσσει επίσης οριστική προεπιλεγείσα για τη χορήγηση μίας από τις άδειες, την εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, υπό τον όρο ότι θα προσκομίσει έως τις 26.06.2018 στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση -με τραπεζικό δανεισμό- του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD 31 από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στη Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση, η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας.


ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ

Ο όρος «προεπιλεγέντες» χρησιμοποιήθηκε καθώς η διαδικασία αδειοδότησης περιλαμβάνει ακόμα ένα σκέλος. Θα απαιτηθεί το χρονικό διάστημα των 45 ημερών, κατά το οποίο, η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος, θα ελέγξει τα πόθεν έσχες των μετόχων των υποψηφίων. 

Τυπικά λοιπόν υπάρχουν οι προεπιλεγέντες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αναμένοντας και την τελική απόφαση της ανωτέρω Αρχής, η λίστα θα οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όσον αφορά την έκτη άδεια της «Ελληνικής Τηλεοπτικής», συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, το ΕΣΡ αναμένει μέχρι την προσεχή Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στοιχεία για την πλήρη εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό, του τιμήματος για τη μεταβίβαση μετοχών από την εταιρεία «A-ORIZON MEDIA LTD» στην υποψήφια. Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα, οι οριστικοί προεπιλεγέντες θα είναι πέντε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναμένεται και η Διάσκεψη του ΣτΕ, επί της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, το Συμβούλιο ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα επόμενα στάδια της αδειοδότησης που αφορούν τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολόκληρη η απόφαση: esr_apofasi_63-2018.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back