Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Άκαρπη και η νέα προσπάθεια συγκρότησης

Εικόνα του άρθρου ΕΣΡ: Άκαρπη και η νέα προσπάθεια συγκρότησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2016, 22:37
ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και πρότεινε να συνεχιστεί σε λίγη ώρα η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ. H πρωτοβουλία του προέδρου προκάλεσε εντύπωση καθώς είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει με νέα πρόταση για το ΕΣΡ, την οποία κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι δεν μπορεί να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προτάθηκε ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης και αντιπροέδρου ο Βασίλης Μουλόπουλος. Ως μέλος προτάθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.

Ολόκληρος ο διάλογος:

Νίκος Βούτσης: Δεν θέτω την πρόταση για τον κ. Πολύδωρα σε ψηφοφορία. Προσχωρώ στην άποψη για τον κ. Ροδόλφο Μορώνη με αντιπρόεδρο τον κ. Μουλόπουλο Βασίλη και θέτω την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Κιάου. Να προχωρήσουμε σε αυτή την πρόταση για να τεθεί σε ψηφοφορία ή και να συζητηθεί. 

Ν. Δένδιας: Προσπαθείτε να αιφνιδιάσετε την αντιπολίτευση με αλλαγή προτάσεως ή θέλετε να επιτευχθεί αρνητική πλειοψηφία;

Αν. Λοβέρδος: Η πρόταση είναι εποικοδομητική. Θέλουμε μετά τη διακοπή να υποβάλλουμε ερωτήσεις και να τοποθετηθούμε.

Ν. Βούτσης: Δεν δέχομαι σήμερα να μην υπάρχει αποτέλεσμα, μετά και την απόφαση του ΣΤΕ.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η συνεδρίαση συνεχίζεται και πάλι.

Η νέα ολοκληρωμένη πρόταση: Πρόεδρος ΕΣΡ: Ροδόλφος Μορώνης, Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μουλόπουλος, Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελική Σγώρα, Ιωάννης Τζανετάκος.


Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου της Βουλής. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ΝΑΙ 16, 1 ΟΧΙ, 6 ΠΑΡΩΝ, και 1 ΑΠΩΝ. Για να συμπληρωθούν τα 4/5 της πλειοψηφίας θα έπρεπε να είναι 19 οι θετικοί ψήφοι.

Η νέα πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία: Πρόεδρος κ. Μορώνης, αντιπρόεδρος κ. Κιάος και μέλος ο κ. Μουλόπουλος.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16 ναι (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 6 παρών (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 όχι (Ένωση Κεντρώων) και 1 απών (Χρυσή Αυγή). 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back