ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΠΗΝ: «Η ΕΡΤ καταργεί την πενθήμερη εργασία»

Εικόνα του άρθρου ΕΣΗΕΠΗΝ: «Η ΕΡΤ καταργεί την πενθήμερη εργασία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2024, 12:41
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) συνυπογράφει ανακοίνωση με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις, για την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας στην ΕΡΤ:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ σπεύδει να αξιοποιήσει τις προβλέψεις του πρόσφατου αντεργατικού νόμου 5053/2023 και να καταργήσει, εν τοις πράγμασι, την πενθήμερη εργασία παραβιάζοντας μάλιστα την συλλογική σύμβαση εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια Μ.Μ.Ε. και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει χρήση ενός νόμου που σύμφωνα με τις δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και πληθώρας κυβερνητικών στελεχών είχε σκοπό να πατάξει την μαύρη και αδήλωτη εργασία και για τις ολέθριες επιπτώσεις του οποίου είχαμε εγκαίρως διαμαρτυρηθεί. Η Ομοσπονδία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας συντονίζονται με τα συνδικάτα της ΕΡΤ προκειμένου να καθορίσουν την αντίδρασή τους, η οποία θα είναι ανάλογη της ριζικής ανατροπής θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πενιχρό αντάλλαγμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back