ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Αναποτελεσματικός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Εικόνα του άρθρου ΕΣΕΕ: Αναποτελεσματικός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2017, 14:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αναποτελεσματικό» κρίνει το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και ζητά την αλλαγή του, ανακοινώνοντας παράλληλα τη διεξαγωγή έρευνας καταναλωτών με ερώτημα το χρόνο και τη διάρκειά τους.

Η έρευνα, όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, θα παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου 2017 και θα προωθηθεί στους εμπορικούς συλλόγους. Επίσης, η Επιτροπή Λιανεμπορίου της συνομοσπονδίας εισηγήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει σε δύο προτάσεις προς όλους τους εμπορικούς συλλόγους, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 4446/2016:

  • Προσκόλληση των δύο 15νθήμερων εκπτωτικών περιόδων, ακριβώς μετά το τέλος των τακτικών εκπτώσεων, δηλαδή 1 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου και 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό ότι τις ως άνω περιόδους ήδη διενεργούνται προσφορές, και εναλλακτικά,
  •  Διατήρηση των δύο υφιστάμενων 10ήμερων εκπτωτικών περιόδων του Μαΐου και του Νοεμβρίου με το τρίτο εκ του νόμου δεκαήμερο να τίθεται στην διάθεση των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της τοπικής τους αγοράς.

Το ΔΣ αποφάσισε την αποστολή πλήρους υπομνήματος επί του καταρχήν θετικού σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο στην γενική γραμματεία Εμπορίου και στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κύριο συστατικό του υπομνήματος θα είναι οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την μεθοδολογία διεξαγωγής των ελέγχων, με γνώμονα όχι μόνο την ονομαστική αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των ελέγχων αυτών καθ' αυτών αλλά και της ουσίας και της αποτελεσματικότητας στις διαδικασίες των σχετικών ελέγχων.


ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με την ευκαιρία δε της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα της αντικατάστασης μέρους του μισθού των εργαζομένων από κουπόνια, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ δηλώνει για μία ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή του και την καταδίκη ανάλογων πρακτικών, οι οποίες είναι παράνομες, καθώς κινούνται στην σφαίρα της αδήλωτης εργασίας, δημιουργούν σοβαρότατα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα και συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις ομοειδείς επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενούς τους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back