Ερώτηση για την κτηνοτροφία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 19:06

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (δεν αναφέρεται ποιοι, στη σχετική ανακοίνωση), μετά από «πληροφόρηση της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ» όπως σημειώνει το κόμμα.

Στην ερώτηση, αναφέρεται ότι η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων».

Παραθέτει επίσης τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τις οποίες «η συνεχιζόμενη πρακτική εισαγωγής γάλακτος, που βαφτίζεται ελληνικό, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το καθεστώς κατοχύρωσης της φέτας ως ΠΟΠ και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κτηνοτροφίας μας».

Οι υπουργοί ρωτούνται για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για να σταματήσει η μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, να περιοριστούν οι «ελληνοποιήσεις», επίσης, εάν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού «ώστε να μπει τέλος στην κερδοσκοπία εις βάρος των κτηνοτρόφων που πωλούν φθηνά αλλά και των καταναλωτών που αγοράζουν ακριβά» και αν θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back