ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτημα για τα «πρωτόκολλα ασφαλείας» και του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ερώτημα για τα «πρωτόκολλα ασφαλείας» και του αεροδρομίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2024, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ερώτημα για τα πιστοποιητικά ασφαλείας (και) του αεροδρομίου Ιωαννίνων, έχει προκύψει με δημοσίευμα της «Αυγής», αλλά και τη σχετική τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κομισιόν έχει θέσει ζήτημα για παραβάσεις της Ελλάδας, σχετικά με την έλλειψη πιστοποιήσεων σε 14 αεροδρόμια της Ελλάδας.

Πριν από μερικές μέρες, επισκέφθηκε την Ελλάδα και τον κ. Σταϊκούρα ο Λικ Τίτγκατ, εκτελεστικός διευθυντής της EASA και το υπουργείο ανακοίνωσε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διατήρηση των υψηλών επιδόσεων και επιπέδων ασφαλείας», χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο φάκελος παραμένει ανοιχτός.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι αυτοί, δεν αφορούν συγκεκριμένες ελλείψεις ή δυσλειτουργίες, αλλά περισσότερο ότι το κράτος δεν δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή των προτύπων.

Ο φάκελος αναφέρει «λανθασμένη εφαρμογή των όρων ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περιοχές εναέριων επιχειρήσεων και αεροδρομίων, από την Ελλάδα».

Η αναφορά αφορά μεταξύ άλλων τα πολιτικά αεροδρόμια της Χίου, του Ηρακλείου, της Αλεξανδρούπολης, καθώς και τα στρατιωτικά Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου και Σκύρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back