Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

«Ερμηνεία» για κάτι που δεν υπάρχει

Εικόνα του άρθρου «Ερμηνεία» για κάτι που δεν υπάρχει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2019, 16:07
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τo… αναμενόμενο απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στο βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργο Αμυρά, σχετικά με την «προσφυγή» για τη χρήση του Ζαππείου:

«Οι προτάσεις περί επωφελέστερης αξιοποίησης της καταληφθείσας περιουσίας δεν διαλαμβάνονται στην διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα και ως εκ τούτου, θεωρείται ότι οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου ερμηνεία, δεν μπορεί να αποδοθεί» απάντησε, δίνοντας έτσι και την πραγματική διάσταση στο θέμα.

Τα κληροδοτήματα δεν «διατίθενται» έτσι γενικά, πολύ περισσότερο όταν η δικαστική διαμάχη αφορά ερμηνεία διαθήκης, στο Εφετείο Αθηνών.

Η εταιρία ζήτησε ερμηνεία «θεωρώντας ως επωφελέστερη αξιοποίησή της, τη μίσθωση και εκμετάλλευση όλων των χώρων του Ζαππείου Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου». Διαχειριστής όμως είναι τα Ολύμπια Κληροδοτήματα και πολύ δύσκολα η συγκεκριμένη εταιρία θα αποκομίσει κάτι από αυτή την υπόθεση. Πιο… πιθανή είναι η εκμετάλλευση χώρων, μέσω του «υπεργραμματέα» που έχει επιβληθεί στους διαχειριστεές.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει τον κ. Αμυρά ότι  θα καταβάλλει στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση της δεύτερης αίτησης της εταιρίας «…κάθε δυνατή προσπάθεια προς απόρριψη της αίτησης, καθώς και της υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωφελούς περιουσίας».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back