ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι Praktiker: Η επίπληξη της… πλαστικής σακούλας

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι Praktiker: Η επίπληξη της… πλαστικής σακούλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2023, 09:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To σωματείο εργαζόμενων στην Praktiker καταγγέλλει πρακτικές «που σκαρφίζεται για να διατηρεί τους εργαζομένους της σε διαρκή ένταση και πίεση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Περιγράφει ότι ταμίας εισέπραξε έγγραφη επίπληξη, στο κατάστημα Ιωαννίνων, «γιατί δεν πουλούσε αρκετές πλαστικές σακούλες στους πελάτες που περνούσαν από το ταμείο της».

Η καταγγελία είναι τουλάχιστον… ενδιαφέρουσα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το μέτρο τιμολόγησης της πλαστικής σακούλας επιβλήθηκε ακριβώς για να αποτραπεί η χρήση της.

«Ενώ η εντατικοποίηση στο χώρο δουλειά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο , καλούμαστε συνεχώς να ανταπεξέλθουμε σε νέα καθήκοντα και νέες υποχρεώσεις που εμπνέονται και μας επιβάλλουν οι παχυλά αμοιβόμενοι manager -φωστήρες των κεντρικών της εταιρείας» σημειώνει το σωματείο και συμπληρώνει ότι «κάθε μέρα μας επιβάλλεται να επιτυγχάνουμε προσωπικούς στόχους που καθορίζονται από την εταιρεία ,με δόλωμα κάποιο αόριστο bonus. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους αυτούς , μπαίνει στη μαύρη λίστα ως ανεπαρκής».

Τέλος, αναφέρει ότι προσωπικό από το κατάστημα των Ιωαννίνων αποσπάται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να στελεχώσει το νέο κατάστημα της Praktiker στην Κέρκυρα «από το οποίο παραιτούνται σωρηδόν οι νέοι συνάδελφοι μας εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και αμοιβής. Όλη αυτή η κατάσταση ζημιώνει όχι μόνο το προσωπικό ,αλλά επηρεάζει άμεσα την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών ,που υποτίθεται ότι είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα της εταιρείας».

Το σωματείο ζητάει να σταματήσουν οι πιέσεις για επίτευξη στόχων, να υπογραφεί συλλογική σύμβαση και να καταργηθεί το σπαστό ωράριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back