Εργατικό Κέντρο: «Σμπαραλιάζονται τα ωράρια»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2020, 20:19

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παρατείνει τις αναστολές συμβάσεων και μελλοντικά, επιτρέπει μαζικές απολύσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τo ωράριο-λάστιχο και οι σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις είναι η νέα ‘κανονικότητα’ που διαμορφώνει η κυβέρνηση, μετατρέποντας την πανδημία σε ‘ευκαιρία’ για ένα νέο κύμα περιστολής δικαιωμάτων».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προσαρμόζουν κατά το δοκούν το ωράριο των εργαζόμενων και να απασχολήσουν μόνο μέρος των εργαζόμενων. 

«Τα νέα αυτά δώρα προς τους εργοδότες, έρχονται να συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθετήθηκε με τις προηγούμενες ΠΝΠ, όπως η δυνατότητα της εκ περιτροπής εργασίας, δηλαδή της απασχόλησης των εργαζομένων με μισό μισθό. Προκειμένου να γίνει πιο «ελκυστική» η μερική απασχόληση, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι ένα μέρος του εισοδήματος που θα χάσουν οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθεί από το πρόγραμμα της ΕΕ SURE» αναφέρει το ΕΚΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back