ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Τείχη στη μόρφωση τα ιδιωτικά ΑΕΙ»

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Τείχη στη μόρφωση τα ιδιωτικά ΑΕΙ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2023, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει το κυβερνητικό σχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια και τονίζει ότι ο σχετικός νόμος «υψώνει νέα άδικα τείχη στο λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας. Το ποιος θα καταφέρνει να σπουδάσει κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη κάθε οικογένειας».

Διερωτάται δε: «Όταν οι πόρτες των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν;».

Το Εργατικό Κέντρο προσθέτει άλλα παραδείγματα: «Τα αποτελέσματα της ‘απελευθέρωσης’ διαφόρων τομέων από το κράτος, τα ζούμε όταν πληρώνουμε διόδια στους αυτοκινητόδρομους, τις πανάκριβες σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, όταν παίρνουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος, όταν αρρωσταίνουμε εμείς ή τα παιδιά μας».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back