ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά ΓΣΕΕ

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατά ΓΣΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΓΣΕΕ έχει απονομιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, στη συνείδηση των εργαζόμενων και μια σειρά γεγονότα δεν βοηθούν στην υστεροφημία της.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει την πλειοψηφία της συνομοσπονδίας, ότι συγκάλεσε ολομέλεια «με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των ‘κουκιών’ που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους.

Το ΕΚΙ τονίζει ότι «στην ουσία θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να οχυρωθούν σε ένα χώρο με μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στήσουν μια κάλπη, από την οποία θα περάσουν ‘αντιπρόσωποι’ - κανένας δεν ξέρει ποιοι -  χωρίς καμιά διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης, εργοδότες και νόθοι, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων».

Στο μεταξύ, ενόψει της απεργίας της 18ης Φεβρουαρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τα μέλη του, τονίζοντας: «Η σχετική ανάκαμψη που υπάρχει στο κλάδο δεν έφερε και ούτε πρόκειται να φέρει βελτίωση στις εργασιακές συνθήκες και όρους δουλειάς. Στους εργασιακούς χώρους συνεχίζουν να επικρατούν άθλιες συνθήκες απληρωσιάς, ανασφάλιστης εργασίας, παζάρια για τα ένσημα 2 στα 5, μεροκάματα στον πάτο χωρίς ωράρια και με υποτυπώδη μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων».

Στην απεργία καλούν με ανακοινώσεις τους, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ειδική αναφορά στους εργαζόμενους-ες στα σούπερ μάρκετ και το δικαίωμά τους στην απεργία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back