Εργαστήρι για παιδιά από τη «Θεατρική Συμπαιγνία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 15:16

Για δεύτερη χρονιά, η «Θεατρική Συμπαιγνία» διοργανώνει ολοήμερο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 12 χρονών μέσα στο καλοκαίρι, για πέντε εβδομάδες.

1η Εβδομάδα: 17 - 21 Ιουνίου

Μυθικά πλάσματα!

Μέσα από τη μυθολογία, από αγαπημένα βιβλία, ταινίες και πολλή φαντασία, θα δημιουργήσουμε το δικό μας μυθικό πλάσμα και θα του δώσουμε κίνηση και ζωή…! Μια εξερεύνηση του φαντασιακού κόσμου των παιδιών, με εργαλεία τη μάσκα και το σωματικό θέατρο.


2η Εβδομάδα: 24 - 28 Ιουνίου

Ιστορίες μυστηρίου...

Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της Λευκής Γάτας; Πώς εξαφανίστηκε το Διαμάντι τoυ Πράσινου Δούκα; Ποιος έβαλε φωτιά στην βιβλιοθήκη;

Ελάτε να φτιάξουμε την δική μας ιστορία μυστηρίου!


3η Εβδομάδα: 1 - 5 Ιουλίου

Πώς γεννιέται το νερό;

Πού ταξιδεύει; Πώς φτάνει σ’ εμάς και πού μας χρησιμεύει;

Ελάτε να βουτήξουμε στην ιστορία μιας σταγόνας που ταξίδεψε κι έγινε λίμνη, ποτάμι, θάλασσα… και να ανακαλύψουμε τις μνήμες της μέσα από παιχνίδι, χρώματα κι εξερεύνηση!


4η Εβδομάδα: 8 - 12 Ιουλίου

Ταξίδια γύρω απ' τη Μεσόγειο

5 μέρες, 6 χώρες και 7 καλλιτέχνες. Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα στα έργα τους, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα.

Κάθε μέρα, γνωρίζουμε διαφορετικούς καλλιτέχνες από χώρες που βρίσκονται λιγότερο ή περισσότερο κοντά στη δική μας, γύρω απ’ τη Μεσόγειο. Μέσα από θεατρικά και διαδραστικά παιχνίδια αναπτύσσουμε τις δικές μας ιστορίες και τα δικά μας έργα τέχνης.


5η Εβδομάδα: 15 - 19 Ιουλίου

Μια μαριονέτα στον κόσμο των ανθρώπων

Μια φορά κι ένα καιρό, μια μαριονέτα ζωντάνεψε στον κόσμο των ανθρώπων…

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες που δεν είναι τελείως αληθινές μα ούτε και τελείως παραμύθια, έλα στην ομάδα μας για να τη βοηθήσουμε σε αυτό το νέο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε. Με πυξίδα το Εφαρμοσμένο Θέατρο, οδηγούμε τη μαριονέτα σε νέα μονοπάτια.


Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γιολάντα Καπέρδα (ηθοποιός, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός)

Εκπαιδεύτριες: Μυρτώ Τασιούλα (χορεύτρια, παιδαγωγός), Ρηνιώ Μπάλκου Παπαδοπούλου (ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός), Αλεξάνδρα Ζώη (εικαστικός, παιδαγωγός), Ελευθερία Σωτηρίου (εικαστικός), Δήμητρα Μπίστα (θεατροπαιδαγωγός)

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες - κρατήσεις: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3