ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για τη γηπεδική βία: Συλλήψεις για δράση και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Έρευνες για τη γηπεδική βία: Συλλήψεις για δράση και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 20:05
ΕΛΛΑΔΑ

Μερικά από τα 158 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που θεωρεί η αστυνομία ότι έχει στοιχεία εις βάρος της, δρούσαν και στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας για την έρευνα που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, τους τελευταίους 4 μήνες η αστυνομία έχει κάνει πάνω από 400 προσαγωγές και η δικογραφία περιλαμβάνει, βίντεο κ.α.

Σύμφωνα με όσα είπε η αστυνομία, «προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 22 Απριλίου, έγινε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε σε 60 συλλήψεις.

Έχουν γίνει επίσης 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί «πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα» σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει και άτομο που θεωρείται ότι αποπειράθηκε να διαφύγει από τη χώρα και εντοπίστηκε στα Γιάννενα. Η αστυνομία κατατάσσει το άτομο στους «ηθικούς αυτουργούς».

Thn  Τρίτη θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back