ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

Εικόνα του άρθρου Έρευνα για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2018, 22:59
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για το πως και οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντα τους, σε κάθε περίπτωση όπως τη χτεσινή επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, ανακοίνωσε, πέραν των άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, κατά τις δηλώσεις της μετά την επίσκεψη της στο αστυνομικό τμήμα το μεσημέρι, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Όπως είπε η Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν μίλησαν, ενώ για το αν υπάρχουν ευθύνες για το χτεσινό συμβάν δήλωσε:

«Προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει εις βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα».

Σε ερώτηση τι πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης όταν «δεν μπορούν να προστατευθούν τα αστυνομικά τμήματα» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταλαβαίνετε ότι μικρά, μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ευκολότερα περιστατικά συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Αντιμετωπίζεται με πράξεις. Δεν αντιμετωπίζεται με κανενός τύπου επικοινωνιακή πολιτική».

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μέτρων από το υπουργείο η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε:

«Θα είμαστε άμεσοι και γρήγοροι σταδιακά».

Στην συνέχεια τόνισε ότι το υπουργείο το απασχολεί πολύ η ανασφάλεια των εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του... Υπάρχουν ζητήματα και πρέπει να δούμε αυτοί που υπάρχουν και πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά. Και θα αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα γίνουν έρευνες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών για το χθεσινό επεισόδιο, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε:

«Σε όλα θα γίνουν. Σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων... Και ημών συμπεριλαμβανομένων. 'Αρα όλων. Και των αστυνομικών».


Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Χθες ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι άγνωστοι στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ υπήρξαν υλικές ζημιές στο Α.Τ. και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι και διακομίσθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Δύο εξ αυτών  αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3