ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το Erasmus+ γίνεται … virtual

Εικόνα του άρθρου Το Erasmus+ γίνεται … virtual
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018, 21:39
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τον ιστοχώρο Erasmus+ Virtual Exchange, εγκαινίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για ένα σχέδιο προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη για βελτίωση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 25.000 νέων με τη βοήθεια των εργαλείων ψηφιακής μάθησης τα επόμενα δύο έτη. 

Το έργο καλύπτει τις 33 χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+ και την περιοχή της Νότιας Μεσογείου η οποία περιλαμβάνει την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη*, τη Συρία και την Τυνησία. 

Η ηλεκτρονική έκδοση του προγράμματος Erasmus+ θα συμπληρώσει το πρόγραμμα της παραδοσιακής κινητικότητας και θα μπορούσε στο μέλλον να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, το Erasmus+ Virtual Exchange θα συνδέσει νέους, νέους εργαζομένους, σπουδαστές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από ευρωπαϊκές χώρες και από χώρες της Νότιας Γειτονίας της ΕΕ με συντονιζόμενες συζητήσεις, διεθνικές ομάδες υλοποίησης έργων, ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα και κατάρτιση με σκοπό την ευαισθητοποίηση. 

Ως παράδειγμα αναφέρεται η σύνδεση, μια φορά τη εβδομάδα νέων από διαφορετικές χώρες νέοι για να συμμετέχουν σε συζητήσεις με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις ή την κλιματική αλλαγή με τη βοήθεια ενός συντονιστή και με βάση προπαρασκευαστικό υλικό που θα τους διατίθεται εκ των προτέρων. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back