ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επτά μετάλλια στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Επτά μετάλλια στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2019, 21:43
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Επτά μετάλλια και καλές εμφανίσεις έκαναν τα ελληνικά πληρώματα στα νερά της Παμβώτιδας, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων. Ανάμεσα στους καλύτερους, βρέθηκαν και γιαννιώτες αθλητές και αθλήτριες.

Αναλυτικά, τα ελληνικά μετάλλια:

  • H Aννέτα Κυρίδου στο Σκιφ Νέων Γυναικών (χρυσό μετάλλιο).
  • Οι έφηβοι Βασίλης Μπαρούτας – Δημήτρης Στασινός στο διπλό Σκιφ νέων Ανδρών (χρυσό μετάλλιο).
  • Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Ανδρών (χρυσό μετάλλιο).
  • Οι Σοφία Θεοχάρη – Αγγελική Αραμπατζή – Έλενα Βαρελοπούλου – Χρυσή Καλίτσα στο τετραπλό Σκιφ ελ βαρών των νέων Γυναικών ασημένιο μετάλλιο).
  • Οι Θανάσης Παλαιοπάνος – Γιάννης Καλανδραρίδης στη Δίκωπο άνευ των Νέων Ανδρών (ασημένιο μετάλλιο).
  • Ο Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ των νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο).
  • Οι Ελένη Βαρβέρη – Ελένη Βαρελοπούλου στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Γυναικών (χάλκινο μετάλλιο).

Από εκεί και πέρα τα αδέλφια Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης κατέλαβαν την 5η θέση στη Δίκωπο ελαφρών βαρών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την 6η θέση στο Σκιφ ελ βαρών και οι Λεωνίδας Τζουμεζής – Δημήτρης Ζωγράφος – Λεωνίδας Παλαιοπάνος - Θεόδωρος Λαπίκωφ πήραν την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη της Τετρακώπου άνευ νέων Ανδρών.

Συγχαρητήρια σε όλους έδωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «το μήνυμα από αυτήν είναι ένα, πως όταν είμαστε όλοι μαζί πάντα κερδίζουμε. Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε και αξίζει να παρατηρήσει κανείς σήμερα ότι το Πανευρωπαϊκό διεξάγεται σε μία λίμνη καθαρή. Όλα αυτά γίνονται με δουλειά και τίποτε άλλο».

Από πλευράς αθλητών, οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Στέφανος Ντούσκος, δήλωσαν:

Θανάσης Παλαιοπάνος: «Είναι διπλή η χαρά του μεταλλίου επειδή αγωνιστήκαμε στην πόλη μου και εντός της χώρας μας. Παλέψαμε για το καλύτερο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο της Σαρασότα, το καταφέραμε και είμαστε ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Μετά από λίγη ξεκούραση, έχουμε επτά μήνες μπροστά μας να προετοιμαστούμε για την πρόκριση στο Τόκιο».

Στέφανος Ντούσκος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα στην πόλη μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα όμως κάποιες δυσκολίες δεν μου επέτρεψαν να φτάσω σε καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρωί είχα πυρετό… Είμαι ικανοποιημένος που έκανα τους Γιαννιώτες περήφανους και ελπίζω να γίνουν κι άλλοι μεγάλοι αγώνες στη λίμνη μας, ακόμα και παγκόσμιοι γιατί ο στίβος είναι υπέροχος και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back