Oikonomou pisoi
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Επιστολή για περιστατικό με αδέσποτο

Εικόνα του άρθρου Επιστολή για περιστατικό με αδέσποτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2022, 20:36
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Αναγνώστρια (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του Τύπου Ιωαννίνων), αναφέρει τα εξής, για περιστατικό με αδέσποτο σκύλο που τη δάγκωσε, κοντά στην πλατεία Μαβίλη:

Στις 23.02.2022 και περί ώρα 18.00 βάδιζα στην περιοχή του μώλου και συγκεκριμένα απέναντι από τον σταθμό (πρώην κατάστημα Ζαΐρέ) όταν με πλησίασε ένας σκύλος χωρίς περιλαίμιο και απρόκλητα με δάγκωσε αρχικά στον δεξιό μηρό του ποδιού μου και αμέσως μετά στον αριστερό μηρό και έφυγε προς την πλατεία Μαβίλη. Προσπαθώντας να συνέλθω από το σοκ της επίθεσης, ζήτησα από περαστικούς να ειδοποιήσουν τον σύζυγό μου και μια κυρία κάλεσε ασθενοφόρο και την Άμεση Δράση. Με μετέφεραν στο ΠΓΝΙ όπου μου προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μου ζήτησαν να ακολουθήσω την διαδικασία η οποία προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις πράγμα το οποίο και έκανα καταθέτοντας το έγγραφο του ΠΓΝΙ στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.
Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με το καταφύγιο ζώων και με ενημέρωσαν ότι θα ειδοποιήσουν τον υπεύθυνο της περισυλλογής των ζώων για να συναντηθούμε με σκοπό να εντοπίσουμε το συγκεκριμένο ζώο. Πράγματι το μεσημέρι της ίδιας μέρας συναντήθηκα στο σημείο του περιστατικού με τον υπεύθυνο και του περιέγραψα τα χαρακτηριστικά του σκύλου. Από την συζήτηση και την περιγραφή, δήλωσε ότι μάλλον υποψιάζεται το ζώο το οποίο μου επιτέθηκε.
Μετά από αυτά αναμένω τα αποτελέσματα της διαδικασίας προκειμένου να εντοπιστεί το επίμαχο ζώο και να ενημερωθώ αν είχε εμβολιαστεί για λύσσα για να ξέρω αν κινδυνεύω ή όχι.
Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω θεωρώ απαράδεκτο να κυκλοφορούν στον αστικό ιστό της πόλης, αδέσποτα ζώα τα οποία δεν έχουν διαχειριστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες δημιουργώντας, αφενός μεν φοβίες για την κυκλοφορία των πολιτών μέσα στην πόλη και αφετέρου ψυχολογική φόρτιση και δημιουργία αντιπάθειας για τα, κατά τα άλλα, υπέροχα ζώα όπως είναι οι σκύλοι


(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back