ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επιμορφωτικό σεμινάριο «micro:bit» για εκπαιδευτικούς

Εικόνα του άρθρου Επιμορφωτικό σεμινάριο «micro:bit» για εκπαιδευτικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 14:00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «micro:bit στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων» διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 18 και 19 Ιουνίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής ΠΕ86 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η προώθηση νέων, ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και η ενίσχυση της πρωτοβουλίας για εισαγωγή της ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την ανοιχτή τεχνολογία του BBC micro:bit, με την οποία μπορούν να υλοποιήσουν σενάρια διδασκαλίας συνδυάζοντας ιδέες από το χώρο της επιστήμης, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM).

«Δεδομένου ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προμηθευτεί ήδη αντίστοιχο εξοπλισμό (κιτ ρομποτικής με micro:bit), το σεμινάριο θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη σωστή και αποδοτική χρήση του, καθώς στην επιμόρφωση θα υλοποιηθούν σενάρια διδασκαλίας που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη» επισημαίνει.

Σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα https://arduino.cse.uoi.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back