Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμελητήριο: Τα vouchers επιχειρηματικότητας και μια αδικία

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο: Τα vouchers επιχειρηματικότητας και μια αδικία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2024, 15:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέχρι την 1η Ιουλίου, οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να αντικαταστήσουν τους φορολογικούς τους μηχανισμούς, με το υπουργείο να παρέχει vouchers (επιταγές) που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν έως 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, τα vouchers αυτά δεν τα πήραν όλοι οι επιχειρηματίες, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκη Χρυσοστόμου να κάνει σχετική παρέμβαση-επιστολή στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας.

«Στην αγορά παρουσιάστηκε σοβαρή έλλειψη μηχανημάτων από τις εταιρίες που προμηθεύουν φορολογικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αντικατάσταση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και να χάσουν το δικαίωμα χρήσης του voucher» εξηγεί ο κ. Χρυσοστόμου.

Κατά συνέπεια πολλές επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την κρατική επιδότηση και αναγκάστηκαν να πληρώσουν με δικά τους χρήματα τους φορολογικούς μηχανισμούς.

Με το δεδομένο ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, ο κ. Χρυσοστόμου ζητά να επεκταθεί η ισχύς των vouchers και για όσες επιχειρήσεις «δεν κατάφεραν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων στην αγορά». Πιο συγκεκριμένα προτείνει να επιτραπεί η επιστροφή του ποσού της επιδότησης σε επιχειρήσεις που πλήρωσαν με δικά τους κεφάλαια για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών μετά την 30η Ιουνίου 2024.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back