ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Μόνο τα είδη πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Μόνο τα είδη πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2020, 15:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με άλλη μια επιστολή του προς κυβερνητικούς φορείς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίο, ζητάει να απαγορευτεί η πώληση από σούπερ μάρκετ, προϊόντων όπως υποδήματα και ενδύματα, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καλλυντικά, είδη κήπου και άλλα.

Το σκεπτικό με την οποία ζητείται η κυβερνητική παρέμβαση είναι σαφές: ενώ τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν κανονικά, τα καταστήματα λιανικής είναι κλειστά.

«Οφείλει η κυβέρνηση να προστατεύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την επίθεση που θα δεχτούν από το πλήθος των μεγάλων αλυσίδων που μέσα και σε αυτό το  lockdown θα επωφεληθούν όχι μόνο να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους αλλά και να ισοπεδώσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών και δεν μπορούν να αντιδράσουν για την επιβίωση τους» αναφέρει ο κ. Δημητρίου στην επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τους καλεί «να λάβουν την απόφαση  της υποχρέωσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ μόνο των ειδών πρώτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η τήρηση των ίσων όρων του ανταγωνισμού μεταξύ αυτών που παραμένουν ανοιχτοί και όσων βρίσκονται σε αναγκαστική αναστολή εργασιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back