ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Επιλεκτικές μετατάξεις από το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου «Επιλεκτικές μετατάξεις από το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2022, 18:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή έφτασε μια υπόθεση που καταγγέλθηκε σχετικά με υπηρεσιακές μεταβολές στο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κάνει λόγο «για επιλεκτικές μετατάξεις δικαστικών υπαλλήλων από το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο» και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναφέρει ότι νομοθετήθηκε πρόσφατα η απόσπαση 4 μονίμων δικαστικών υπαλλήλων, χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου και παρότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν ήδη αποκτήσει την ιδιότητα του μεταταχθέντος στα αντίστοιχα δικαστήρια.

«Την ίδια στιγμή επιτράπηκε σε ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους του Κτηματολογίου να μεταταγούν σε θέσεις του Δημοσίου» τονίζει και διευκρινίζει πως, παρότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του Κτηματολογίου, «η επιχείρηση κάλυψης των κενών με αποσπασματικές λύσεις δημιουργεί μια σειρά από νέα προβλήματα».

Η κα Τζούφη (και οι κ.κ. Κάτσης και Ξανθόπουλος που συνυπογράφουν), ζητά από τους δύο υπουργούς να ανακαλέσουν τη διάταξη «που στερεί κρίσιμο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων από τα δικαστήρια, όπως και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου με το απαραίτητο προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back