ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίδομα αστυνομικών: «Περάστε στο δίπλα υπουργείο»

Εικόνα του άρθρου Επίδομα αστυνομικών: «Περάστε στο δίπλα υπουργείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 18:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης παίρνει μια επαμφοτερίζουσα απάντηση από υπουργό, που στην ουσία της δεν ικανοποιεί το προκείμενο αίτημα.

Αυτή τη φορά, ο κ. Καλογιάννης είχε ζητήσει με σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη να παίρνουν το επίδομα παραμεθόριων περιοχών τα στελέχη της αστυνομίας και στην Ήπειρο. Είναι ένα αίτημα που ο κ. Καλογιάννης είχε συζητήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ιωαννίνων Αν. Κωνσταντινίδη και εκπροσώπους της Ένωσης.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος απαντάει με τον συνηθισμένο τρόπο που απαντούν οι υπηρεσίες των υπουργείων: παραθέτει όλη την κείμενη νομοθεσία, στην οποία αποτυπώνεται το γεγονός ότι η αστυνομία στην Ήπειρο δεν λαμβάνει το σχετικό επίδομα, το οποίο παίρνουν στελέχη ενόπλων δυνάμεων και κατά περίπτωση, της ακτοφυλακής.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος μεταθέτει την ευθύνη σε άλλο υπουργείο, των Οικονομικών: «Τα ζητήματα οικονομικής φύσης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, καθορίζονται από την υφιστάμενη, κάθε φορά, δημοσιονομική πολιτική, η οποία εκφράζεται μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών)». Λέει επίσης ότι η αστυνομία εφαρμόζει το νόμο, αλλά παρακολουθεί και κάθε νομοθετική πρωτοβουλία «που άπτεται μισθολογικών θεμάτων και υποβάλλουν αρμοδίως, όπου απαιτείται, σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση του μισθολογικού καθεστώτος».

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι θα θέσει ξανά το θέμα, στο Υπουργείο Οικονομικών πλέον.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back