δεη πισω tc1
ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάρυνση Δήμων με επιπλέον 10 εκ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Επιβάρυνση Δήμων με επιπλέον 10 εκ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2016, 22:48
ΕΛΛΑΔΑ

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των δημάρχων της χώρας αποφάσισε σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει από την ψήφιση των τελευταίων νόμων.

Ειδική αναφορά έγινε για τον ΕΝΦΙΑ, καθώς με τις αλλαγές που επέρχονται μετά την ψήφιση του Ν. 4389/2016, αυξάνεται η  επιβάρυνση των δήμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «η επιπλέον επιβάρυνση των δήμων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που μόνο αφαιρούνται πόροι από την Αυτοδιοίκηση» και συμπλήρωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας άδικος και άνισος φόρος με τον τρόπο που ήδη διαχειρίζεται από την Πολιτεία. Μπορεί να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζήτησε και για τη ρύθμιση που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος κατά 15% για τους συνεπείς καταναλωτές και υποστήριξε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση αυτή και οι δήμοι, εφόσον είναι συνεπείς. Για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΗ η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας και επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη, επανέρχεται με νεώτερο αίτημα.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, θα προβεί άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες και επαφές έτσι ώστε όταν οι δήμοι χρησιμοποιούν τερματικό αποδοχής καρτών (POS) για συναλλαγές με τους πολίτες να απαλλαγούν από την καταβολή προμήθειας στις τράπεζες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back