ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιβάλλεται η επιστροφή στο σχολείο

Εικόνα του άρθρου Επιβάλλεται η επιστροφή στο σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2021, 22:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη επανέναρξης της εκπαίδευσης των παιδιών και των ενηλίκων που είχε διακοπεί την προηγούμενη σχολική χρονιά εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς δικτύου και ηλεκτρονικού εξοπλισμού αλλά και των δυσκολιών στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

«Εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη στήριξή μας στο δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση και τις προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή συμπεριλαμβανομένων και όσων ενήλικων προσφύγων το επιθυμούν» τονίζει.

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη, οι υπεύθυνες των Θεματικών Προσφυγικής Πολιτικής σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη Άννα Γαλανάκη και Μαρία Τοπαλίδου αντίστοιχα, και ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Πέτρος Παλάσχας, επισκέφθηκε την Παρασκευή τις προσφυγικές δομές Κατσικά και «Αγία Ελένη». Στις δομές, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τους διοικητές των δομών Κατσικά Δημήτρη Λάκκα και «Αγία Ελένη» Αικατερίνη Σαμαντοπούλου.

Πέραν της εκπαίδευσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για άλλα σημαντικά θέματα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι διοικητές των δομών χαρακτήρισαν επαρκή την υγειονομική κάλυψη και ικανοποιητική την ανταπόκριση των φιλοξενούμενων στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Ένα ακόμα ζήτημα προς συζήτηση, ήταν η κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων. Στη δομή του Κατσικά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον αριστούχο μαθητή Ζοζέ από το Κονγκό που διεκδικεί άσυλο για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει την πάγια θέση του για επιτάχυνση των διαδικασιών στην εξέταση αιτημάτων ασύλου με έμπρακτη αλληλεγγύη, σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back