Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επανάληψη δέσμευσης για το Κέντρο Κρέατος

Εικόνα του άρθρου Επανάληψη δέσμευσης για το Κέντρο Κρέατος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2022, 22:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις αντιδράσεις από την Άρτα προσπαθεί να περιορίσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μελέτη για τη δημιουργία πάρκου αγροτικής καινοτομίας στο αγρόκτημα Κατσικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται αυτές οι φωνές διαμαρτυρίας. Το ίδιο είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όταν το σώμα πήρε την απόφαση να ζητήσει την παραχώρηση των εκτάσεων του αγροκτήματος Κατσικά για να γίνει το πάρκο.

Όπως και τότε, η περιφερειακή αρχή είχε κατηγορηθεί ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τη Γεωπονική Σχολή Άρτας και κυρίως ότι προχωρά στη δημιουργία ενός πάρκου στα Ιωάννινα το οποίο φέρεται να έρχεται σε σύγκρουση με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο το οποίο προβλέπεται σε ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας. Ένας σχεδιασμός που «πάγωσε».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο περιφερειάρχης, σε σημερινές του δηλώσεις, πρόταξε τα περί «ενιαίας Ηπείρου». «Στεναχωριόμαστε όταν κάποιοι με εύκολο τρόπο υποστηρίζουν ότι χωρίζουμε την Ήπειρο σε Γιάννενα, σε Θεσπρωτία, σε Πρέβεζα και σε Άρτα» είπε.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για δημιουργία κέντρου καινοτομίας κρέατος σε περιοχή μεταξύ Φιλιππιάδας και Άρτας. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», είχε μελετηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου η δημιουργία τριών ερευνητικών κέντρων -για αρωματικά φυτά, για ντόπιες φυλές και για κρέας. Τα δύο πρώτα προορίζονται να γίνουν στο πάρκο αγροτικής καινοτομίας στον Κατσικά.

Τέλος ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καλώντας τους υπεύθυνους να αναθέσουν την εκτέλεση πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ, ώστε να κλείσουν οι εργολαβίες και «από εκεί και πέρα να βρούμε όλοι μαζί πιστώσεις και να τελειώσουμε αυτά τα κτίρια» όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back