Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΠΑΛ εναντίον… ΕΠΑΛ λόγω υπουργείου

Εικόνα του άρθρου ΕΠΑΛ εναντίον… ΕΠΑΛ λόγω υπουργείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2016, 07:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι η τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση είναι ξανά στο στόχαστρο, αυτή τη φορά από την «κυβέρνηση της αριστεράς». Συγκεκριμένα, επικαλείται το έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία από τις 9 Ιούνη, με το οποίο ζητάει από τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με το ποιοι τομείς θα ήθελαν να λειτουργήσουν στο σχολείο τους τη σχολική χρονιά 2016-17.

Με το ίδιο όμως έγγραφο, το υπουργείο πρακτικά ανοίγει το δρόμο για τη συρρίκνωση των σχολείων, καθώς καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογήσουν τις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων και να συντάξουν σχετικές (θετικές ή αρνητικές) εισηγήσεις. 

Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής οι διευθυντές πρακτικά αρνούνται, είτε να πάρουν θέση, είτε να πάρουν θέση διαφορετική από αυτή του υπουργείου. Ως εκ τούτου, η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι «με το έγγραφό του αυτό, το υπουργείο ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα των συγχωνεύσεων από τον πλάγιο δρόμο, με το μάζεμα αρχικά των διαθέσιμων ειδικοτήτων σε συγκεκριμένες μονάδες».

Η έκφανση υπάρχει και στα Γιάννενα, όπου σχολεία διεκδικούν «ειδικότητες-φιλέτα» που ενδεχομένως λειτουργούν σε άλλα σχολεία. «Είναι βέβαιο ότι σε μια τέτοια κατάσταση ανθίζουν οι νομικές έριδες, οι πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις, οι συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι. Είναι επίσης βέβαιο πως ένα τέτοιο κλίμα συμφέρει μόνο εκείνους που θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξατομίκευση και στην ήττα» αναφέρει η ένωση. Τέλος, η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στο «σχέδιο μικρής και φτηνής εκπαίδευσης» και τους διευθυντές να δεσμευτούν ότι δεν θα καταθέσουν καμία σχετική εισήγηση προς το υπουργείο.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back