ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Γονέων: Συνάντηση για τα σχολεία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ένωση Γονέων: Συνάντηση για τα σχολεία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 17:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα είχε η διοίκηση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Ιωαννιτών.

Η Ένωση υπέβαλλε ένα υπόμνημα στον δήμαρχο, το οποίο αφορά την κατάσταση των κτιρίων των σχολείων του Δήμου (ηλικία, αντισεισμικοί κανονισμοί, κ.α.). ζητώντας να κατασκευαστούν νέα διδακτήρια, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις.

Η ένωση προτείνει την εκπόνηση πενταετούς προγράμματος απαλλοτριώσεων οικοπέδων και εξασφάλισης χρηματοδότησης για νέα σχολεία, μεταξύ άλλων

Ακόμα, προτείνει διορθώσεις, επισκευές, συντηρήσεις, μέτρα για την καθαριότητα των σχολείων και τους σχολικούς φύλακες, τον εξοπλισμό, κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, ο κ. Μπέγκας είπε ότι οι Δήμοι υποχρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις και ανάφερε ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της έλλειψης χρηματοδότησης προγραμμάτων σχολικής στέγης. «Η χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων είναι μηδαμινή, επειδή η κατασκευή τους δεν είναι επιλέξιμη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ούτε χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε, σύμφωνα με την Ένωση και δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back