Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Γονέων Ιωαννίνων: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με προθέσεις»

Εικόνα του άρθρου Ένωση Γονέων Ιωαννίνων: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με προθέσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2024, 13:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, σε μακροσκελή της ανακοίνωση σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, την περασμένη Πέμπτη, για τις παρεμβάσεις και την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων, ενημερώνει για τα ζητήματα που έθεσε (χρονοδιάγραμμα, ωράριο εργασιών κ.α.), καθώς και για τις παρατηρήσεις που έχει, για διάφορα ζητήματα όπως πχ η μείωση της χρηματοδότησης προς τους Δήμους, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, το γεγονός ότι τα έργα, όπως τονίζει, απευθύνονται κυρίως σε νεότερες υποδομές και όχι τα «γερασμένα» σχολεία κ.α.

Επίσης, αναφέρει το εξής: «Η επίκληση από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του «γράμματος του νόμου» σχετικά με παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία, προκειμένου να είναι ασφαλή και λειτουργικά, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση, να αναζητούνται νομικά προσχήματα για να μην πραγματοποιηθούν βελτιώσεις, σε σχολεία που αίθουσες, διάδρομοι, κοινόχρηστοι χώροι, αυλές, έχουν δεχτεί ατέλειωτες παράνομες-επικίνδυνες παρεμβάσεις για να «χωρέσουν» πολλαπλάσιοι μαθητές, στα πλαίσια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και τμημάτων».

Συμπληρώνει ότι «δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Σχολικής Στέγης. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με προθέσεις. Η αναντιστοιχία των δυνατοτήτων, που αντικειμενικά υπάρχουν, για να έχουμε σύγχρονα ασφαλή σχολεία, με τη σημερινή εικόνα των γερασμένων, υποσυντηρημένων και επικίνδυνων σε πολλές περιπτώσεις σχολείων του Δήμου, θα πρέπει να κάνει τη Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα αποφασιστική ως προς τη διεκδίκηση από την πολιτεία του αυτονόητου: τη βελτίωση των υποδομών ώστε να γίνουν τα σχολεία ανθρώπινα, κύτταρα ολόπλευρης μόρφωσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3