ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένωση Ξενοδόχων: Να γίνει ένας χώρος πολιτισμού το καταφύγιο στο Κάστρο

Εικόνα του άρθρου Ένωση Ξενοδόχων: Να γίνει ένας χώρος πολιτισμού το καταφύγιο στο Κάστρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2024, 14:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επαναλειτουργία των καταφυγίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτω από το Κάστρο των Ιωαννίνων, ζητά εκ νέου η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Σουρέλης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Στάθης Σιούτης είχαν συνάντηση για το θέμα αυτό πριν από λίγες ημέρες με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Γιάννη Χουλιαρά.

Το καταφύγιο που αποτελείται από δεκάδες μικρά δωμάτια, με στενούς διαδρόμους, είχε ανοίξει για το κοινό, για πρώτη φορά, πέρσι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της έκθεσης «Plasmata II» που διοργάνωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων είναι να ανοίξει ο χώρος τις πόρτες του για το κοινό υπό την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με την παρουσία φυλάκων για την ασφάλεια του χώρου αλλά και ξεναγών για την ενημέρωση των επισκεπτών, φιλοξενώντας παράλληλα μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, ο κ. Χουλιαράς ανέφερε πως η πρόταση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί εφόσον προηγηθεί η εκπόνηση συνολικής μελέτης ανάπλασης του χώρου και ακολουθήσουν στερεωτικές εργασίες και εργασίες μόνωσης στους τσιμεντένιους τοίχους και στον βράχο που περιβάλλει τον χώρο.

Από την ανακοίνωση δεν προκύπτει, ωστόσο, αν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σκοπεύει άμεσα να προχωρήσει σε μια τέτοια μελέτη.


* Στη φωτογραφία, ο χώρος του καταφυγίου κατά την έκθεση Plasmata II

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back