Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Ξενοδόχων: Με το βλέμμα στην Αλβανία

Εικόνα του άρθρου Ένωση Ξενοδόχων: Με το βλέμμα στην Αλβανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2021, 19:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την κατάσταση της πανδημίας να έχει αλλάξει τα ταξιδιωτικά-τουριστικά δεδομένα, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ποντάρει πολύ στη γειτονική Αλβανία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2018 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή προορισμό για τα εξερχόμενα ταξίδια από την Αλβανία με την Ήπειρο να αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων, αποτελούμενη από τους αντιπροέδρους Στάθη Σιούτη και Λευτέρη Ζαρκάδα και το μέλος Έφη Εξάρχου, είχε συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα Eltion Verleni. Οι ξενοδόχοι ευχαρίστησαν, διά του γενικού προξένου, το σύνολο του αλβανικού λαού «για τη στήριξη και την προτίμηση που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια επισκεπτόμενοι την περιοχή για εμπορικούς, ιατρικούς και τουριστικούς σκοπούς» και διατύπωσαν την πεποίθησή τους πως στο μέλλον η συνεργασία αυτή θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο γενικός πρόξενος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων  ότι είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού της Αλβανίας στα Γιάννενα, μια επίσκεψη που λόγω των επιδημιολογικών καταστάσεων, μετατέθηκε για το προσεχές μέλλον.

Κατά τη συνάντηση η Ένωση Ξενοδόχων κατέθεσε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων στην Αλβανία, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων fam trips, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κοινού τουριστικού προγράμματος για την προσέλκυση επισκεπτών στα μνημεία που είναι ενταγμένα στην Unesco, η φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και η πραγματοποίηση γαστρονομικού φεστιβάλ στα Γιάννενα και στα Τίρανα με παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων των δύο περιοχών.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back