Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εντός του μήνα, νηπιαγωγείο για 20 παιδιά προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Εντός του μήνα, νηπιαγωγείο για 20 παιδιά προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2017, 00:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εντός του μήνα πρόκειται να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο για 20 παιδιά προσφύγων στην Κόνιτσα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο οποίος επισκέφθηκε χτες το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας που φιλοξενεί από τον περασμένο Μάρτιο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία. Ο κ. Στέφος ενημερώθηκε για τη λειτουργία της όλης δομής από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου και τον διευθυντή του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Ανδρέα Τέφο.

Όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό για την εκπαίδευση των προσφύγων, τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν εντός των κέντρων φιλοξενίας. Υπενθυμίζεται ότι στην Κόνιτσα από τον Οκτώβριο ήδη, 46 παιδιά ξεκίνησαν να φοιτούν στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Ο κ. Στέφος, κατά την επίσκεψή του στην Κόνιτσα, είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά από θέματα: από τη συνοριακή φύλαξη της περιοχής μέχρι τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών και των αγροτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back