Ενότητα-Συσπείρωση: «3 εργατικά ατυχήματα σε ένα μήνα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2023, 11:35

Η Ενότητα-Συσπείρωση, παράταξη στον σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, καλεί στην αυριανή (17/1) απεργία στους ΟΤΑ, με αφορμή το θάνατο μιας εργαζόμενης στην καθαριότητα, στο Ξυλόκαστρο.

«Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου με ξεκάθαρες τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό - σκόπιμα - δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλους εργασιακούς χώρους» τονίζει μεταξύ άλλων η παράταξη και προσθέτει ότι «εξίσου ανάλογες ευθύνες έχουν και οι Δημοτικές αρχές , λειτουργούν λες και οι Δήμοι είναι τσιφλίκι τους».

Σημειώνει ότι «τέτοιες ανησυχητικές καταστάσεις με εργατικά ατυχήματα έχουμε και στα Γιάννενα, κυρίως στους συμβασιούχους, τελευταία σε ένα μήνα είχαμε 3 εργατικά ατυχήματα. Το έχουμε αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές ως παράταξη, δημόσια, χωρίς να παρέμβει κανένας μηχανισμός , για τη μη συντήρηση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, για σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων που πρέπει να γίνουν, μέσω ΕΛΙΝΥΑΕ, όπως γινόταν παλαιότερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back