Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ενότητα Πολιτών»: Τίμησε τις γυναίκες νοσηλεύτριες

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Τίμησε τις γυναίκες νοσηλεύτριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2021, 15:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις γυναίκες νοσηλεύτριες τίμησε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» σε διαδικτυακή εκδήλωση που έγινε χτες για την Ημέρα της Γυναίκας (το link εδώ, για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση).

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του επικεφαλής της παράταξης, Θωμά Μπέγκα. «Σήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας και την τιμούμε, αλλά το στοίχημα είναι τι κάνουμε καθημερινά προκειμένου να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις της με στόχο την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων» τόνισε μεταξύ άλλων. Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χαράλαμπος Μηλιώνης.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Βάσω Μέγα: «Η σημερινή μέρα δεν είναι ούτε για ταβέρνες ούτε για λουλούδια και δωράκια αλλά για απότιση φόρου τιμής στους αγώνες όλων των γυναικών […].Η ισότητα των φύλων δεν συνιστά πολυτέλεια, είναι πολιτικός πολιτισμός,  είναι βελτίωση της ίδιας της Δημοκρατίας» ενώ απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες, ζητώντας παράλληλα από τους αρμόδιους να «ικανοποιήσουν τα χρόνια αιτήματά τους».

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μάγκου μετέφερε τις εμπειρίες από τη «μάχη» κατά της πανδημίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Σταυρούλα Τσιάρα, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Στέφανος Μιχάλης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ασημούλα Θανασιά, η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και περιφερειακή σύμβουλος, Γιούλα Μητροκώστα, η πρόεδρος της επιτροπής ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών και δημοτική σύμβουλος, Γιαννούλα Μαμακή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Παργανάς, η προϊσταμένη  του τομέα υγείας του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αικατερίνη Καβλακούδη, η πρόεδρος της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων, Πόπη Στεφανίδη, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, Δώρα Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Σοφία Καραπάνου, η πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών σχολικών μονάδων Ιωαννίνων, Άννα Δεσποτούλη, η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου, Κατερίνα Μιτοπούλου και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Ιωαννιτών, Αρετή Τασούλα.

Την εμπειρία τους σε σχέση με την καθημερινή μάχη που δίνεται στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετέφεραν η δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και καθηγήτρια ιατρικής Σοφία Μαρκούλα, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» και νοσηλευτής, Στέφανος Ζούμπας, καθώς και ο γιατρός και μέλος της παράταξης, Βασίλης Νούσιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την συμβολική απονομή επαίνων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες των δύο νοσοκομείων από το μέλος της παράταξης, Ντίνα Μπακόλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back