ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: Η «επιλεκτική χρηματοδότηση» ενός αθλητικού σωματείου

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: Η «επιλεκτική χρηματοδότηση» ενός αθλητικού σωματείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 23:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση να χρηματοδοτήσει μια σχολή ποδοσφαίρου μιας ιδιωτικής επιχείρησης με 3.500 ευρώ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη –απουσίαζαν ωστόσο οι εκπρόσωποι-δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα με σημερινή της ανακοίνωση έρχεται να καταγγείλει τη δημοτική αρχή για «επιλεκτική χρηματοδότηση» και για «απευθείας αναθέσεις και στον αθλητισμό».

Αναφέρει δε ότι εδώ και τρία χρόνια περίπου, η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ δεν έχει ορίσει τις διαδικασίες για την επιχορήγηση σωματείων και συλλόγων.

«Αφού ακούσαμε διάφορες δικαιολογίες, από την αναμονή για την ολοκλήρωση του μητρώου σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέχρι δήθεν νομικά κωλύματα στον τρόπο χρηματοδότησης, είμαστε στο σημείο μηδέν. Κι ενώ τίποτα δεν έγινε στην κατεύθυνση της θεσμοθέτησης ξεκάθαρων διαδικασιών μέσω των οποίων μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν όλα τα τοπικά σωματεία και οι σύλλογοι, έγιναν πολλά στην κατεύθυνση της ‘επιλεκτικής’ χρηματοδότησης» τονίζει. Υπενθυμίζει δε τη δική της πολιτική μέσω της οποίας «εξασφαλιζόταν οριζόντια η χρηματοδότηση των τοπικών μας συλλόγων και σωματείων». Η οριζόντια χρηματοδότηση «σηκώνει» πολλή κουβέντα, αν και υπήρχε μοριοδότηση.

Από την παρούσα δημοτική αρχή, πάντως, δεν υπάρχει απλώς κανένα κριτήριο επιχορήγησης. Τέλος, η «Ενότητα Πολιτών» καλεί τη δημοτική αρχή «να απαντήσει σε όλους τους συλλόγους των Ιωαννίνων γιατί συνεχίζει να τους στερεί πόρους που τους έχουν ανάγκη, χρηματοδοτώντας όσους εκείνη επιθυμεί με άγνωστα κριτήρια και προθέσεις» και τους εκπροσώπους των συλλόγων να απαιτήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Καλούμε τους εκπροσώπους των συλλόγων του δήμου μας να αντιδράσουν μαζικά και να απαιτήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back