Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενότητα Πολιτών: Γιορτάζοντας τις τέχνες του δρόμου

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: Γιορτάζοντας τις τέχνες του δρόμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2021, 16:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο θα γιορτάσει ομάδα πολιτισμού της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», με εκδήλωση στις 30 Οκτωβρίου, από τις 12:00 έως και τις 15:00. Η εκδήλωση θα εξελιχθεί στον πεζόδρομο της Μελανίδη και σε τμήμα της Μ. Αγγέλου.

Η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Federation des Arts de la Rue.Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 2008, το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου.

"Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων", σημειώνειη παράταξη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες που ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, το χορό, την ποίηση, τα εικαστικά, τις μιμήσεις, την αφήγηση κ.α.

Η Αλέκα Βακαλοπούλου,  μέλος της παράταξης και πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Είναι μια πρωτοβουλία με ένα ξεκάθαρο και απλό στόχο γιατί αν δεν είχαμε τους εκφραστές της τέχνης οι πόλεις μας θα ήταν περισσότερο μουντές, μονότονες και σκοτεινές» Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος, μέλος κι αυτός της παράταξης, είπε οτι "είναι μια πρωτοβουλία που έρχεται μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης"  

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο 6942054305.

«Το όραμά μας είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν μια ανοιχτή πόλη, στην τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και τις ιδέες. Είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο χώρο», είπε ο κ. Γκόγκος.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3