ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση της τρικλοποδιάς»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση της τρικλοποδιάς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2021, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι γυναίκες σύμβουλοι της Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα υπέγραψαν τις υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες επισημοποιούν ότι δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και τις κατέθεσαν στον πρόεδρο της επιχείρησης, Άρη Μπαρτζώκα.

Η κίνηση αυτή λύνει τα χέρια της διοίκησης, έναντι της προσφυγής που έχει δεχθεί για τη νομιμότητα του διοικητικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την ποσόστωση φύλου.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, Θωμά Γιωτίτσα και Μάκη Χρυσοστόμου.


Η παράταξη ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Μπαρτζώκα, προκειμένου να μη δοθεί νομικό έδαφος στην προσφυγή.

Ωστόσο, ο κ. Μπέγκας υπενθύμισε στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της ότι, αφενός ήταν ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί νωρίτερα, αφετέρου, δεν έκαναν το ίδιο ως αντιπολίτευση. «Η δημοτική αρχή όφειλε δημόσια να αναγνωρίσει την πολιτικής της ευθύνη και στη συνέχεια να ζητήσει τη βοήθεια των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την επίλυση του προβλήματος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πάνω από ένα χρόνο, εξαιτίας προσφυγής που έχει καταθέσει αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, «ο οποίος προτάθηκε από συμπράττουσα παράταξης της δημοτικής αρχής, την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και κατηγόρησε τη διοίκηση ότι αμέλησε και άφησε να περάσει διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Επίσης, την κατηγόρησε για συνεχιζόμενη αμέλεια, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης για τον αγωγό στην Λ. Νιάρχου, «συνδεόμενο» θέμα με την προσφυγή.

«Η ενέργεια μας αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα έχει ως  μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην αναστάτωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων του Δήμου στη λογικής και τις πρακτικές της ‘’αντιπολίτευσης της τρικλοποδιάς’» πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας, κατηγορώντας παρατάξεις της σημερινής συμπολίτευσης ότι ακολούθησαν αυτή την τακτική παλιότερα.

Είπε συγκεκριμένα ότι τη δική του δημαρχιακή περίοδο, 2014-2019, η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, παράταξη της δημοτικής αρχής σήμερα, είχε κινήσει διαδικασία για προσφυγή με παρόμοια χαρακτηριστικά. «Σε εκείνο το Δ.Σ. εκπροσωπούνταν από τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, ενώ το αναπληρωματικό της μέλος είναι ο σημερινός προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη» είπε χαρακτηριστικά».

Πρόσθεσε δε ότι το ίδιο πρόβλημα ποσόστωσης υπήρξε και στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά «επιλύθηκε πολύ γρήγορα» χωρίς σημαντικές επιπτώσεις σε έργα.

Ωστόσο, απευθυνόμενος στον κ. Στ. Μάντζιο, σημερινό αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, ο κ. Μπέγκας διερωτήθηκε αν «έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας του ως μέλος του Δ.Σ. δεν όφειλε να διαθέτει καλύτερα ανακλαστικά για να την προστατέψει, καθόσον διέθετε την πρότερη εμπειρία;».

Παρέθεσε επίσης και ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας στις 28/11/2014, όπου «πανηγύριζε για το ‘αίσιο’ αποτέλεσμα της ’αντιπολίτευσης της τρικλοποδιάς’», όπως τη χαρακτήρισε.

Σχετικά με τα σημερινά, κάλεσε τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα της αναμόρφωσης της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ στο δημοτικό συμβούλιο και να διασφαλίσει την εγκυρότητα των αποφάσεων που θα ληφθούν από εδώ και στο εξής.

Τέλος, ο κ. Μπέκας σημείωσε, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή: «Δεν είμαστε ίδιοι. Η παράταξή μας έχει αρχές, ήθος και δεοντολογία στην άσκηση της πολιτικής, προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου και των δημοτών του κι όχι το μικροπολιτικό συμφέρον κι αυτό, να είστε σίγουροι, το γνωρίζουν οι πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
pagourino
Το τελευταίο που μπορεί να μας πείσει ο πρώην είναι ότι δεν θέλει να κάνει τα πάντα για να γίνει ο επόμενος. Δεν του καίγεται καρφί για την πόλη, αρκεί να ξαναγίνει δήμαρχος ο ίδιος. Αυτο το συζητάνε παντού κι ας κάνει ότι δεν το βλέπει. Και τελος παντων ας πάρει και κανέναν πιο ικανό γύρω του, γιατί όλοι είναι πέρα βρέχει. Ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπάνε την πόλη, όχι την καρέκλα, το χρήμα, τη δόξα και το μπέχο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back