Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενόψει υπογραφών το έργο του βιολογικού καθαρισμού

Εικόνα του άρθρου Ενόψει υπογραφών το έργο του βιολογικού καθαρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2021, 17:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων, με το κόστος να ανέρχεται σε 14,7 εκατ. ευρώ. Ένα έργο που «ταλαιπωρεί» την πόλη σχεδόν μια οκταετία.

Την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία «Μεσόγειος» έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ και της «Μεσόγειος» για το σημαντικό έργο είχε δώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2021.

Η ανάδειξη της εταιρίας «Μεσόγειος» ως προσωρινής αναδόχου του έργου είχε γίνει σε συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ τον Ιανουάριο του 2020, μετά την ξαφνική αποχώρηση της κοινοπραξίας «Άκτωρ-Ηλέκτωρ» η οποία είχε αναδειχθεί προσωρινή ανάδοχος τον Αύγουστο του 2019.

Το σημαντικό αυτό έργο για την πόλη των Ιωαννίνων (από το οποίο εξαρτώνται και οι επεκτάσεις του αποχετευτικού δικτύου που βρίσκονται σε εξέλιξη) χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3