ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενισχύεται η επεμβατική ακτινολογία

Εικόνα του άρθρου Ενισχύεται η επεμβατική ακτινολογία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2021, 17:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πλήρης επαναλειτουργία της επεμβατικής ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθίσταται εφικτή μετά την ανάληψη καθηκόντων από δύο επεμβατικούς ακτινολόγους –ένα μέλος ΔΕΠ και ένας γιατρός του ΕΣΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι δύο ακτινολόγοι στελεχώνουν το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης «προσφέροντας εκ νέου ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων εξετάσεων (αγγειογραφίες, εμβολισμούς, παροχετεύσεις, βιοψίες κτλ) και καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στο νοσοκομείο μέχρι τώρα» όπως σημειώνεται. Η διοίκηση αναφέρει επίσης ότι για την πλήρη επαναλειτουργία της επεμβατικής ακτινολογίας καταβλήθηκαν προσπάθειες και από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της διευθύντριας του Εργαστηρίου, καθηγήτριας Μαρίας Αργυροπούλου ενώ σημαντική ήταν και συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο μεγάλος στόχος της διοίκησης και του Εργαστηρίοιυ είναι η ίδρυση και η λειτουργία Κέντρου Μηχανικής θρομβεκτομής σε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια («Stroke Center»).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back