Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική επίσκεψη σε μονάδες υγείας

Εικόνα του άρθρου Ενημερωτική επίσκεψη σε μονάδες υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2020, 14:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το νοσοκομείο Χατζηκώστα, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και την 1η ΤΟΜΥ επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη, ο οποίος τόνισε πως «το νοσοκομείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από την εξάπλωση της επιδημίας».

Επίσης, συναντήθηκε με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνο Φώτο, ο οποίος ενημέρωσε «πως η μονάδα προετοιμάζεται να συμβάλλει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά».

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωαννίνων, για θέματα περίθαλψης και φροντίδας του πληθυσμού της πόλης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε μεταξύ άλλων, σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό, «πως η πρόσληψη 2.000 ατόμων που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, όπως και οι μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, τις οποίες η κυβέρνηση ‘πάγωσε’ από τον προηγούμενο Ιούλιο».


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη συντονισμού, συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού και ενημέρωσης των πολιτών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τέλος, έκφρασε τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους της υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back