Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας χώρος δασικής αναψυχής στα Ζευγάρια

Εικόνα του άρθρου Ένας χώρος δασικής αναψυχής στα Ζευγάρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2021, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δασύλλιο Ψιλής Γορίτσας βρίσκεται σε έναν λόφο στα Ζευγάρια, με θέα στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Το μεγαλύτερο τμήμα του είναι γεμάτο με πεύκα. Είναι ένα δασύλλιο 120 στρεμμάτων που δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής.

Διαβάστε: Ένα «άγνωστο» δασύλλιο των Ιωαννίνων

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, υπήρχε ο σχεδιασμός για την ανάδειξη και τη διαμόρφωση του δασυλλίου αυτού σε χώρο δασικής αναψυχής. Η παρούσα δημοτική αρχή προχώρησε στην εκπόνηση της αναγκαίας διαχειριστικής μελέτης και στη διαγωνιστική διαδικασία. Σήμερα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπέγραψε τη σύμβαση για το δασύλλιο Γορίτσας με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, με την ανάδοχο εταιρία να δίνει έκπτωση 41,4% (κόστος σύμβασης 59.000 ευρώ).

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται, αφορούν καλλιεργητικές και βελτιωτικές υλοτομικές εργασίες και καθαρισμό της βλάστησης, όπως και φυτεύσεις νέων, πλατύφυλλων δέντρων. Επίσης, θα δημιουργηθεί νέο μονοπάτι, θα κατασκευαστούν ξύλινα κιόσκια και θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά και κάδοι απορριμμάτων. Το έργο περιλαμβάνει και τη συντήρηση του αντλιοστασίου πυρόσβεσης και των πυροσβεστικών κρουνών.

«Σκοπός είναι, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, να υπάρξει πλήρης αναβάθμιση του δασυλλίου ώστε να καταστεί ένας πραγματικός χώρος αναψυχής για όλους τους κατοίκους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back