Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος μνήμης για τα θύματα στο Μπατακλάν

Εικόνα του άρθρου Ένας χρόνος μνήμης για τα θύματα στο Μπατακλάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2016, 11:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν την Παρασκευή, στο γήπεδο Σταντ Ντε Φρανς, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Χθες, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή του Βρετανού τραγουδιστή Στινγκ, στο ανακαινισμένο Μπατακλάν, όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν 90 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας.


«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές : καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, κατόπιν να γιορτάσουμε την ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», όπου σκοτώθηκαν 90 θεατές πριν από έναν χρόνο, ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία, είπε ο διάσημος καλλιτέχνης προς το πλήθος, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, ανήμερα της επετείου της τραγωδίας, με τα αποκαλυπτήρια πλακών στη μνήμη των νεκρών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό και ο δήμαρχος του Σεν-Ντενί, Ντιντιέ Παγιάρ, θα επισκεφτούν κάθε σημείο, το οποίο επλήγη από τις επιθέσεις - δηλαδή το Σταντ ντε Φρανς, τα καφέ και τα εστιατόρια «le Carillon», «le Petit Cambodge», «la Bonne Bière», «le Cosa Nostra», «le Comptoir Voltaire» και «la Belle équipe», και τέλος, το Μπατακλάν.

Την ευθύνη των πολλαπλών επιθέσεων, οι οποίες σόκαραν όλο τον πλανήτη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back