Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα workshop για το αστικό παραλίμνιο μέτωπο των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ένα workshop για το αστικό παραλίμνιο μέτωπο των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2023, 12:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Τα Γιάννενα Σχεδιάζουν», ο πολιτιστικός πολυχώρος «Δημ. Χατζής» θα φιλοξενήσει αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, το εργαστήριο «Συν-σχεδιασμός αστικού παραλίμνιου μετώπου Ιωαννίνων».

Το εργαστήριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Βασίλης Φλούδας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας για το αστικό παραλίμνιο μέτωπο.

Στη δεύτερη ενότητα, θα γίνουν δύο ομιλίες: «Πώς η Επιστήμη των Πολιτών συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος: η περίπτωση της Παμβώτιδας» από την καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιφιγένεια Κάγκαλου και «Περπάτημα, ποδήλατο, συγκοινωνία: η ανακατανομή στο δημόσιο χώρο ξεκινά από τους πολίτες» από τη Μαρία Σίτη, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό και συγκοινωνιολόγο.

Στην τρίτη ενότητα με τίτλο «Συμμετοχικός σχεδιασμός: ουτοπία ή πραγματικότητα», θα γίνουν τοποθετήσεις από τον κ. Φλούδα («Πώς μπορεί να ‘βουλιάξει’ στη λίμνη ο συμμετοχικός σχεδιασμός») και από τον αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Κιουπκολή («Ο Κανονισμός για τα Κοινά της Μπολόνια»).

Η τέταρτη ενότητα αφορά ένα world café, μια συζήτηση… γύρω από τραπέζια. Οι θεματικές συζήτησης είναι τα προβλήματα και οι προτάσεις για το αστικό παραλίμνιο μέτωπο, με συντονιστές τον περιβαλλοντολόγο Γιώργο Αντωνίου και την καθηγήτρια κα Κάγκαλου, και οι «ψηφιακές τέχνες ως εργαλείο επικοινωνίας, δημιουργίας και αναβάθμισης του αστικού δημόσιου χώρου» με συντονιστή τον τοπογράφο μηχανικό και εικαστικό Δημήτρη Ζήνα.

Συντονιστής του workshop θα είναι ο Νικηφόρος Παπαχρήστος, σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού Επιχειρήσεων στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back