ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα τείχος ύψους 3 μέτρων στη δομή προσφύγων Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Ένα τείχος ύψους 3 μέτρων στη δομή προσφύγων Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 19:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eδώ και λίγο καιρό, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης τείχους.

Σιδερένιες δοκοί, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν προκάτ στοιχεία από μπετόν, έχουν τοποθετηθεί ήδη. Ένα τσιμεντένιο τείχος ύψους τριών μέτρων, περιμετρικά της δομής, ετοιμάζεται να ανεγερθεί, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να «κόβει» το οπτικό πεδίο στους φιλοξενούμενους και να δημιουργεί έναν χώρο με χαρακτηριστικά φυλακής.

Το υπουργείο Μετανάστευσης, κρίνοντας και από τον τίτλο του σχετικού έργου που έχει αναθέσει («εργασίες περίφραξης και εγκατάστασης υποδομών ασφάλειας στη δομή Κατσικά Ιωαννίνων»), εκτιμά προφανώς ότι το τείχος αυτό αποτελεί μια υποδομή ασφάλειας και ότι είναι για το καλό των προσφύγων…

Κι όλα αυτά σε μια δομή που είναι ανοιχτή, κι όχι κέντρο κράτησης.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο και για απαγόρευση εισόδου-εξόδου των προσφύγων από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, αλλά και για τοποθέτηση καμερών στους κοινόχρηστους χώρους (διαβάστε εδώ).

Η κατακύρωση της σύμβασης για την κατασκευή του τείχους έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου, στην εταιρία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» με κόστος 489.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ανάλογες εργασίες «περίφραξης και εγκατάστασης υποδομών ασφάλειας» γίνονται ή θα γίνουν και σε άλλες δομές.

Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο υπέγραψε την ανάθεση άλλης μια σύμβασης που αφορά ανάλογες εργασίες στις δομές Βαγιοχωρίου, Λαγκαδικίων, Αλεξάνδρειας, Σερρών και Φιλιππιάδας, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή, ανάλογο τείχος θα τοποθετηθεί και στη δομή φιλοξενίας της Φιλιππιάδας.

ΣΧΟΛΙΑ
ντροπή
ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αποφάσισαν. η δημιουργία γκέτο είναι για άλλες εποχές. αίσχος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back