dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πολυμελές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με όφελος 220.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Ένα πολυμελές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με όφελος 220.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2024, 14:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πολυμελές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών –κοκαΐνης και κάνναβης, κυρίως- στα Γιάννενα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνε με σχετική ανακοίνωση, στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται συνολικά 84 άτομα (80 ημεδαποί, 2 ημεδαπές και 2 αλλοδαποί), που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επίσης, κατά την εξέλιξη της έρευνας, διακριβώθηκε ότι ένας από τους κατηγορούμενους, είχε διαπράξει ληστεία σε επιχείρηση στα Γιάννενα, νωρίς το πρωί της 16ης Οκτωβρίου.

Η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2023. Τα μέλη του προμηθεύονταν, αποθήκευαν και διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Για τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν κατά βάση τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν καταχωρημένες σε τρίτα - ακόμα και ανύπαρκτα - πρόσωπα (ghost phones), ενώ επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν τουλάχιστον 355 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, το οικονομικό όφελος από τις οποίες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 220.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τρεις από τους κατηγορούμενους είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, για διακίνηση ναρκωτικών, εντός του 2024.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προχώρησε χτες σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 7 ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος για τη ληστεία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν 13 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 10 κενές συσκευασίες («φιξάκια») με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2 τρίφτες κάνναβης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ