ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα περίπτερο οίνου στη Ζίτσα

Εικόνα του άρθρου Ένα περίπτερο οίνου στη Ζίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2023, 01:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εβδομάδα εκλογών, με τα εγκαίνια να μη λείπουν.

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εγκαινίασε το Σάββατο το Περίπτερο Οίνου στη Ζίτσα, το οποίο έγινε με χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Αλβανία».

«Ο Δήμος Ζίτσας, ένας δήμος με παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλων τιμά την αμπελο-οινική παράδοση της περιοχής και απλώνει χέρι βοήθειας και συνεργασίας σε όλους (αμπελουργούς, οινοποιούς, Συλλόγους παραγωγών, φορείς, κατοίκους) για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το μερίδιο που μας αναλογεί στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την  ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού μέσα από την ανάδειξη της πλούσιας οινοτουριστικής ταυτότητας του τόπου μας» ανέφερε.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μίλησε και ο δημιουργός του περιπτέρου, ο αρχιτέκτονας και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανδρέας Νικολοβγένης, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αρχιτεκτονική στην ανάδειξη μικρών-ορεινών οικισμών με τη δημιουργία τοπόσημων. Ο κ. Νικολοβγένης το 2021 είχε αποσπάσει τον 1ο  έπαινο στα βραβεία ελληνικής αρχιτεκτονικής από  διεθνή κριτική επιτροπή για τα σχέδια του περιπτέρου οίνου στην κατηγορία «πρώτο έργο νέου Έλληνα αρχιτέκτονα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back