ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα γήπεδο που άλλαξε εντελώς εικόνα

Εικόνα του άρθρου Ένα γήπεδο που άλλαξε εντελώς εικόνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κλειστό γυμναστήριο του Πολυκλαδικού έγινε και επίσημα από σήμερα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «makeovers» των σχολικών μονάδων. Από σχεδόν απρόσιτο και σίγουρα επικίνδυνο για οποιουδήποτε είδους άθληση, με την παρέμβαση του Δήμου Ιωαννιτών έγινε ένα κανονικό γυμναστήριο. Σήμερα, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος έργων Γιάννης Λιόντος και η Βούλα Τσίλη, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου, είδαν από κοντά το τελειωμένο έργο: Παρεμβάσεις στη στέγη, ηχομόνωση και θέρμανση του κτιρίου, φωτισμός με led, νέα γόμα στο γήπεδο μπάσκετ, προστατευτικά στους τοίχους, αλλά και διατηρημένες οι τοιχογραφίες που πλέον, δίνουν μια… ρετρό φυσιογνωμία στο καινούργιο ουσιαστικά κλειστό.

Ο δήμαρχος (αφού δοκίμασε μερικά σουτ στις μπασκέτες) τόνισε ότι η παρέμβαση αυτή είναι «δείγμα γραφής», αλλά και οδηγός για την αποκατάσταση και άλλων γυμναστηρίων σε σχολεία της πόλης. Τα περισσότερα γυμναστήρια είναι σε μέτρια έως κακή κατάσταση, αλλά η χρησιμότητά τους είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, καθώς υποστηρίζουν τις ανάγκες και αρκετών σωματείων, εκτός από το σχολικό αθλητισμό.

«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων» είπε ο κ. Μπέγκας και υπενθύμισε έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης  στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος και έπονται και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Εργασίες είναι σε εξέλιξη σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους στην Κιάφα και την Καλούτσιανη.

Όπως τόνισε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, θα δοθεί σε λειτουργία το νέο κλειστό στο ΠΕΑΚΙ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Λιμνοπούλα. Ο κ. Λίοντος αναφέρθηκε στις προδιαγραφές του έργου, προσθέτοντας ότι «με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED κάτι που δείχνει πως ο αθλητισμός δημιουργεί συνεργασίες οι οποίες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα».  Τέλος, η κα Τσιλη είπε ότι «στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια να λειτουργούν σύντομα όπως αυτό που παραδόθηκε σήμερα". Ικανοποιημένοι τέλος δήλωσαν οι διευθυντές των σχολείων που λειτουργούν στο συγκρότημα, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back